Podgorički triatlon i ove godine obara rekorde!

Juče, 16. juna je u organizaciji Triatlon kluba Podgorica, a u saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci, Sekreterijatom za kulturu i sport Glavnog, na Plavnici održan 6. Podgorički triatlon, Plavnica 2019. Na takmičenju je ukupno učestvovalo 103 takmičara od čega je njih 88 (64 u pojedinačnoj konkurenciji i 24 u štafetama) bilo iz Crne Gore što je svakako jedan od najznačajnih pokazatelja rasta popularnosti i afirmacije triatlon sporta u Crnoj Gori, što je jedan od osnovnih ciljeva Triatlon kluba Podgorica, a tako i Podgoričkog triatlona koji organizujemo već 6 put u nizu. Štaviše, bilo je tu od pionira do veterana, momaka i djevojaka, a posebno bi istakli i učešće 2 najmlađa učesnika Pavel Pascu i Andrej Vlad, koji su se do kraja trke borili kao da su na samom početku. Osim domaćih takmičara, Podgorički triatlon već poznat po međunarodnom karakteru, na stazi je ugostio i takmičare iz Belgije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rusije, Amerike, Albanije Rumunije. Naravno, imali smo i ove godine učesnike, a i njihove navijače, iz raznih crnogorskih, triatlon, biciklističkih i atletskih klubova, rukometaše, vaterpoliste, trkačke grupe, karatiste i mnoge druge.

Ovogodišnje izdanje Podgoričkog triatlona obilježile su malo visočije temperature, što je takmičarima odgovaralo u vodi, ali ipak, na trčanju su mnogi osjetili, možda do sada, najvruću atmosferu Podgoričkog triatlona.

Najviše pažnje privukla je olimpijska distanca (1500m plivanje, 40km biciklizam i 10km trčanje) koju je prvi savladao Jakša Diklić iz Hrvatske sa vremenom 02:08:01h. Nakon njega kroz cilj su prošli Luka Čupić iz TK Herceg Novi i Đuro Mileusnić, iz istog tima kao i pobjednik – TK Dubrovnik. U konkurenciji dama najbrža je bila Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi, sa vremenom 02:30:29h, dok su drugo i treće mjesto zauzele takmičarke iz TK Split Tamara Carević i Aleksandra Tot iz TK Kotor.

Šampionskom titulom za Crnu Goru u ovoj disciplini okitili su se Jelena Tomašević i Luka Čupić, a na podijumu su još bili Aleksandra Tot u ženskoj, i Mladen Ilić (TK Kotor) i marko Butulija (TK X Herceg Novi) u muškoj konkurenciji.

U disciplini sprint triatlon (750m plivanje, 20km biciklizam i 5km trčanje) prvi su kroz cilj prošli Nikola Pavlović i Milica Purlija, oboje članovi TK Podgorica. Na drugom i trećem mjestu su se našli Goran Daničić (TK X Herceg Novi) i Sean Lepouttre respektivno, u muškoj, i Anđela Delibašić (BK Budućnost) i Marija Bošnjak (TK X Herceg Novi) u ženskoj konkurenciji.

U štafetnom takmičenju prva je bila ekipa “The Matadors” iz Crne gore, ”Carević tim” iz Hrvatske je odnio srebro, a na trećem mjestu se našla grupa RRM iz Crne Gore.

Na kraju, zahvalili bismo se svima koji su pomogli organizaciju trke – počevši od domaćina Plavnica Eco Resort, preko pokrovitelja Gradske Opštine Golubovci i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, sponzora CKB Banka, Grawe Crna Gora, Supplement store Crna Gore, Doding, Beautiful Montenegro, Nacionalni Park Skadarsko jezero, Conis, Coreit, Dress press, Erdinger Alkofrei, Plavnica Eco Resort, FotoKopirnica Student…

Uz njih, moramo pomenuti i sportsko društvo Ekomen čiji su volonteri odradili fenomenalan posao i pomogli i organizatorima i takmičarima. Bili ste sjajni, veseli, mladi, vrijedni, DESETKA za sve!

Hvala i članovima sekcije prve pomoći Srednje medicinske škole, drago nam je što nijesu imali previše intervencija.

Kao što je bio o glavni slogan takmičanja – jači od izgovora, svi takmičari su danas potvrdili da su uspjeli u misiji.

I ove godine smo obezbijedili elektronsko praćenje rezultata sa trke koji su se mogli pratiti uživo na našem sajtu, a u toku je sređivanje arhive fotografija, koje će biti dostupne sjutra. Takođe, obezbijedili smo i kvalitetan video materijal uz drona koji je nadlijetio i bilježio najljepše momente trke, pa ćemo sve zaintresovane obradovati i uzbudljivim video sadržajem nakon montaže za par dana.

Hvala svim učesnicima, navijačima, posmatračima.

2019-06-17T23:01:27+00:00